Distincții pentru cântăreți bisericești și dirijori din Protoieria Ploiești Nord

Un articol de: Pr. Marius Gheorghe - 29 Ianuarie 2024

Douăzeci și șase de cântăreți bise­ricești și dirijori de cor din Protoieria Ploiești Nord au primit luni, 29 ianuarie, distincții din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Diploma comemorativă a anului 2023 - „Anul co­me­morativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)” le-a fost înmânată de părintele Adrian Matei, protopopul Protoieriei Plo­iești Nord, în cadrul unui eveniment organizat la Biserica ,,Sfân­tul Ierarh Spiridon” din Ploiești.

Cu acest prilej, părintele protopop a rostit un cuvânt de felicitare în care a evidențiat rolul cântării la strană și jertfa celor care Îl slujesc pe Dumnezeu împreună cu slujitorii sfin­telor altare.

„La nivelul Protoieriei Ploiești Nord am organizat cu multă bucurie acest eveniment într-un cadru special, într-o biserică închinată unui mare păstor, Sfântul Ierarh Spiridon. Evenimentul de astăzi a fost organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care a dorit să evidențieze jertfa celor care-L slujesc pe Dumnezeu prin cântarea la strană, diplomele fiind oferite cântăreților biseri­cești din Arhiepiscopia Bucu­reștilor, atât celor activi, cât și celor aflați la pensie, precum și dirijorilor de cor din Plo­iești. A fost o zi de mare bucurie pentru ei, întrucât au simțit grija părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care le-a oferit această distincție”, a declarat părintele Adri­an Matei, protopopul Protoieriei Ploiești Nord.