„Donează un ghiozdan pentru copiii fără posibilităţi”, la Gherla

Un articol de: Ionela Simina Trifan - 23 August 2023

La începutul fiecărui an şcolar, Serviciul de asistență comunitară al Protopopiatului Gherla, județul Cluj, sprijină copiii care provin din familii defavorizate, cu risc de excluziune socială, eșec sau abandon școlar, cu posibilități materiale reduse, monoparentale sau minori crescuți de bunici sau de familia extinsă a acestora.

Abandonul școlar este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă elevii din familiile sărace, marginalizate, astfel că mulți copii care își doresc să meargă la școală sau la grădiniță nu au posibilitatea, în lipsa unui ghiozdan sau a rechizitelor necesare.

Protopopiatul Gherla a iniţiat şi în acest an apelul pentru ajutor, astfel încât copiii fără posibilităţi materiale să beneficieze de un ghiozdan echipat corespunzător, costul unuia fiind estimat între 120 și 150 de lei. Persoanele care doresc să ofere sprijin pot merge la sediul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, din strada 1 Decembrie 1918, sau pot face donaţii în contul: IBAN RO54BTRL05201205H00683XX.