Duminica a 19-a după Rusalii la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava

Un articol de: Irina Ursachi - 01 Octombrie 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a slujit în Duminica a 19-a după Rusalii la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. 

Din soborul slujitor au făcut parte clerici de la Centrul eparhial Suceava, între care îl amintim pe arhim. Paraschiv Dabija, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, slujitori ai mănăstirii, îndrumați duhovnicește de arhim. Serafim Grigoraș, precum și preoți ai sfintelor altare ale unor biserici din eparhie.

Slujba a fost înfrumusețată de răspunsurile liturgice oferite de Corul mixt „Sfântul Ioan cel Nou” al Catedralei Arhiepiscopale, dirijat de părintele Ionuț Lucian Tablan Popescu, iar la momentul rânduit teologul Alexandru Șleapcă, cel care a obținut unul dintre cele mai mari punctaje în cadrul sesiunii de toamnă a examenului de capacitate preoțească, a fost hirotonit întru diacon.

La finalul Sfintei Liturghii, pr. Adrian Dulgheriu, protoiereu al Protopopiatului Fălticeni, a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat înțelesul duhovnicesc al Evangheliei acestei zile, subliniind îndemnul Mântuitorului, acela de a ne oferi inima, cu alte cuvinte as­cultarea, dragostea și iertarea aproapelui, dar mai ales vrăjma­șului.

Înaltpreasfințitul Calinic i-a mul­țumit părintelui protoiereu pentru predică, dar și pentru implicarea în acțiunile social-filantropice de ajutorare a celor afectați de inundații din județul Vaslui.