Duminica a 31-a după Rusalii la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”

Un articol de: Irina Ursachi - 04 Decembrie 2023

În cea de a treia zi a lunii decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Altarul special amenajat în incinta Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala mixtă a Catedralei Arhiepiscopale, dirijată de pr. Ionuț Lucian Tablan Popescu, iar în cadrul slujbei, monahul Spiridon (Alexandru) Bucur a primit hirotonia întru ierodiacon pe seama Catedralei Arhiepiscopale.

În momentul împărtășirii clericilor, cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Ionel Doru Budeanu, protoiereu al Protopopiatului Suceava I.

La final, ierarhul i-a mulțumit părintelui protoiereu pentru cuvânt, a prezentat evenimentele im­portante ale eparhiei desfă­șurate în săptămâna care tocmai s-a încheiat și a adus în atenție faptul că exegeza la mesajul Sfintei Scripturi din această zi poate fi lecturată pe site-ul eparhiei. De asemenea, a anunțat că în scurt timp Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților va reedita lucrarea „Minunile - Revelații ale Sfintei Treimi în Sfânta Scriptură”.