Duminica a 5-a din Postul Mare la Mănăstirea Radu Negru

Data: 03 Aprilie 2023

Obștea Mănăstirii Radu Negru din județul Călărași a trăit duminică momente de bucurie, deoarece așe­ză­mântul a fost vizitat de Prea­sfin­țitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, care a săvâr­șit Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii.

Din sobor au făcut parte părintele arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial, părintele Viorel Vasile Dinu, protopop de Călărași, părintele protosinghel Gherasim Noapteș, stare­țul Mănăstirii Radu Negru, precum și alți slujitori.

La Sfânta Liturghie a cântat un grup de elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de diaconul Vasile Alin Badea.

La momentul împărtășirii slujitorilor, Corul Parohiei Independența a susținut un concert de pricesne.

În cuvântul de învățătură, Prea­sfinția Sa a explicat pericopa evanghelică a zilei, despre ultima călătorie a Mântuitorului spre Ierusalim, înaintea Pătimirilor Sale, despre a treia vestire a pătimirilor și a răstig­nirii pe Cruce, despre porunca Mân­tuitorului, pentru ucenicii Săi, ca slujirea semenilor să fie semnul mărturisirii ca ucenici ai lui Hristos.

Preasfinția Sa a primit o Diplomă de Excelență din partea colonelului Ionel Marcu, inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, cu ocazia aniversării Jandarmeriei Române, se arată pe site-ul eparhiei, sf-esc.ro.