Duminica a doua din post la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Un articol de: Pr. Daniel-Ionel Marari - 01 Aprilie 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a participat duminică la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată în Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

Pericopa evanghelică a fost tâlcuită de părintele arhimandrit Pimen Costea, vicar eparhial, care a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, reliefând importanța ajutorului oferit cu dragoste aproapelui aflat în suferință. De asemenea, a vorbit și despre încrederea deplină în Taina Spovedaniei ca restaurare duhovnicească: „Nu de puține ori auzim că de ce trebuie să îi spun preotului ce păcate am făcut sau de ce trebuie să știe el? Lor, preoților, li s-a dat acest dar de la Dumnezeu de a ierta păcatele sau mai bine zis au puterea de a confirma iertarea păcatelor pe care Dumnezeu o oferă prin Taina Spovedaniei. Preoții sunt purtătorii harului primit prin succesiune apostolică până în ziua de astăzi”.

În cadrul Liturghiei a fost pomenit și părintele Vasile Bădăluță de la Parohia Răcătău, Protopopiatul Bacău, care a trecut de curând la Domnul.