Duminica după Botezul Domnului la Florești, Cluj

Un articol de: Darius Echim - 11 Ianuarie 2022

În Duminica după Botezul Domnului (Începutul propovăduirii Domnului), Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica „Soborul Maicii Domnului” din Florești, ju­dețul Cluj.

Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a tâlcuit textul evanghelic din Duminica după Botezul Domnului, vorbindu-le celor prezenți despre „Iisus Hristos - Lumina lumii”: „Hristos este sursa noastră de lumină! Și dacă este sursa noastră de lumină, El Însuși ne spune și nouă: «Voi sunteți lumina lumii!» Dacă avem curajul să împrumutăm lumină de la El, suntem lumina lumii. Ce înseamnă să împrumutăm de la El? Domnul ne zice: Evanghelia, Cuvântul Meu, Legea Mea este lumină. (...) Lumina se vădește în bunătate, dreptate și adevăr”.

În cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit întru preot pe diaconul Ovidiu Petru Cim­poieș, pentru Parohia Pos­muș, Protopopiatul Bistrița. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi clujeni. La final, preotul paroh Dumitru Marcel Andreica a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântarea adusă la început de an calendaristic şi i-a oferit o icoană cu Maica Domnului.