Duminica Ortodoxiei în cetatea Ineului, județul Arad

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 11 Martie 2020

În prima duminică din Postul Mare, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Ineu, județul Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Din sobor au făcut parte pr. Adrian Zaha, protopopul Ineului; pr. Sever Mocanu de la Parohia Ineu-Traian, arhid. Mircea Proteasa, consilier economic eparhial, precum și alți slujitori. În cadrul slujbei, părintele protopop Adrian Zaha a citit Pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei.

După Sfânta Liturghie, a avut loc procesiunea cu sfintele icoane de la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” până la biserica de lemn cu hramul „Izvorul Tămăduirii”, credincioșii, preoții și diaconii, în frunte cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, purtând în mâini icoane și intonând cântări specifice acestei perioade în care ne aflăm. La sfânta slujbă și la procesiune a participat și primarul orașului Ineu, Călin Abrudan.