Duminica Sfântului Cuvios Ioan Scărarul la Parohia Băile Felix, Bihor

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 17 Aprilie 2024

În Duminica a patra din Sfântul și Marele Post, a Sfântului Cuvios Ioan Scărarul, 14 aprilie, Preasfin­țitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie în biserica de enorie a Parohiei Băile Felix, Protopopiatul Oradea.

Ierarhul a rostit un cuvânt de folos duhovnicesc cu privire la „Scara Raiului”: „Este o lectură duhovnicească edificatoare, care contribuie la zidirea noastră sufletească, înălțându-ne mințile spre Dumnezeu. «Scara Raiului», «scara spre ceruri» despre care scrie Sfântul Ioan Scărarul, este o imagine simbolică foarte puternică. «Scara» care unește Cerul cu pământul, «scara» prin care omul se nevoiește prin despătimire, prin împodobirea cu virtuțile, pentru a se apropia cât mai mult de Dumnezeu, este, în același timp, un semn puternic pe care Dumnezeu ni-l transmite folosindu-Se, așa cum ne-a obișnuit în revelația biblică, prin simboluri. Cuvântul «scară», desigur, ne trimite pe toți la un urcuș”.

Părintele paroh Vasile-Marius Bara a adresat, la final, un cuvânt de recunoștință față de Episcopul Oradiei, iar ierarhul i-a felicitat pe preotul paroh și pe credincioși pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă pe care o desfășoară în parohie.