Duminica Sfântului Toma la românii ortodocși din Italia

Un articol de: Ziarul Lumina - 18 Aprilie 2018

În Duminica a doua după Paști, a Sfântului Apostol Toma, arhimandritul Atanasie Rusnac, Arhiereu-vicar ales al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Centrul eparhial de lângă Roma, împreună cu majoritatea clericilor din cele trei protopopiate din Lazio, Italia, se arată pe site-ul episcopia-italiei.it.

Anul acesta, s-a împlinit un deceniu de când, în această duminică, credincioșii de la parohiile și paraclisele ortodoxe românești din Roma și împrejurimi se întâlnesc în fiecare an la Centrul eparhial pentru a participa la o Liturghie misionară. Arhimandritul Atanasie a rostit un cuvânt de învățătură, în care le-a vorbit celor peste 1.000 de credincioși prezenți despre această lucrare tainică a Pătimirii și Învierii din morți a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, prin care s-au deschis ușile Raiului pentru oameni.

După Sfânta Liturghie, a avut loc cea de-a V-a ediție a tradiționalului Festival „Bucuria Învierii”, în care mai multe grupuri de copii și tineri au vestit Învierea Domnului din morți prin cântec și poezie. Un moment festiv deosebit a fost recitalul de cântec bizantin în limba arabă susținut de către preotul Eliseos Khayshe, din Patriarhia Antiohiei, împreună cu fetița sa Lucia.