Duminica Tomii la Baia Mare

Un articol de: Andrei Fărcaş - 29 Aprilie 2020

În Duminica Sfântului Apostol Toma, Prea­sfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Paraclisul Episcopal „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din incinta Cen­trului eparhial din Baia Mare. 

Ierarhul a vorbit, în cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, despre marii mărturisitori care s-au apropiat prin credinţă de Hristos: „Sfinţii lui Dumnezeu au fost Lumină. Au fost foc mistuitor, pentru că Duhul lui Dumnezeu a lucrat în viaţa şi în fiinţa lor, încât au devenit transparenţi lui Dumnezeu şi absenţi păcatelor, absenţi lumii. Deşi trăiau în lume, trăiau ca şi cum n-ar fi fost în lume”. 

De asemenea, Preasfinţitul Părinte Iustin a amintit, cu privire la Duminica Sfântului Apostol Toma, că şi apostolii au avut îndoieli la un moment dat, însă aceste îndoieli s-au risipit, apoi „au crezut şi s-au bucurat, n-au mai avut teamă, s-au umplut de putere, au lucrat pentru Hristos şi propovăduirea adevărului Învierii Lui în toată lumea”.

La sărbătoarea Izvorului Tămăduirii din Săptămâna Luminată, Preasfinţia Sa a slujit Sfânta Liturghie tot în Paraclisul Episcopal din cadrul Centrului eparhial.