Duminica Voluntarilor în Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din Capitală

Un articol de: Diac. Marius D. Oblu - 13 Feb 2024

Numeroasele activități desfă­șurate de Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din Protoieria Sector 2 Capitală au în centru preocuparea pentru educația și dezvoltarea armonioasă a copiilor, iar programele social-filantropice permanente, care vin în sprijinul semenilor n­e­voiași, sunt organizate și des­fă­șu­rate cu sprijinul a peste 50 de voluntari ce provin din mai multe categorii socioprofesionale.

Din acest motiv, începând cu anul precedent, la propunerea părintelui paroh Constantin Stoica, Consiliul parohial a instituit Ziua Voluntarilor, marcată anual în a doua duminică a lunii februarie. Astfel, duminică, 11 februarie, după săvârșirea Sfintei Liturghii, în biserica parohială a avut loc un moment festiv în cadrul căruia părintele paroh a subliniat impor­tanța voluntariatului în viața unei comunități bine închegate, mulțumind totodată tuturor voluntarilor pentru implicare în activitatea bogată și diversă a Parohiei Iancu Vechi-Mătăsari. Cu acest prilej, 14 persoane care s-au implicat și s-au evidențiat în mod deosebit în acțiunile din ultimul an au primit diplome de voluntariat.

Pe parcursul anului 2023, parohia a încurajat formarea intelectuală, morală și artistică a celor mici prin desfășurarea de activități precum ­cursuri de limba engleză, cercuri de pictură și desen, club de șah, școală duminicală și cor pentru copii. De asemenea, valoarea programelor social-filantropice derulate anul trecut, care au avut în vedere persoanele nevoiașe și neputincioase, familiile aflate în dificultate și elevii aflați în risc de abandon școlar, a însumat aproximativ 200.000 de lei.