Ediţia a 18-a a concursului „Bucuria Învierii”, la Sibiu

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 14 Aprilie 2022

La ediţia din acest an a concursului de creaţie artistico-plastică „Bucuria Învierii” au participat 470 de elevi de la 14 şcoli din judeţele Sibiu, Braşov, Cluj, Mureş şi Sălaj, sub coordonarea a 220 de cadre didactice.

Concursul, organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Sibiu și cu sprijinul Asociației „ACORD” din Sibiu, în cadrul proiectului educațional „Lăsați copiii să vină la Mine”, s-a reluat după ce doi ani a fost întrerupt din cauza pandemiei de COVID-19.

Elevii au confecţionat felicitări de Paşti, ­ornamente, colaje, au pictat icoane şi au făcut desene cu tematică religioasă. Creaţiile celor mici au fost expuse în perioada 12-14 aprilie la Biblioteca Judeţeană „ASTRA” din Sibiu, pentru a fi admirate.

Premierea elevilor câştigători a avut loc joi, 14 aprilie, în prezenţa prof. dr. Liana Maria Mitran, şef serviciu Învăţământ Special şi Incluziune Socială din Ministerul Educaţiei, a inspectorului de învăţământ special din cadrul ISJ Sibiu, Delia Stoicescu, a directorului executiv al Asociaţiei „ACORD” din Sibiu, Constantin Bădescu, a preotului şi profesorului Marian Vlăduţ şi a profesorilor Mihaela Vecsei şi Dan Kondort.

„Acest concurs oferă o şansă copiilor cu nevoi speciale să-şi descopere talentul artistic. Ei trebuie încurajaţi şi apreciaţi, pentru că au extraordinar potenţial de creaţie artistică. Aşa cum puteţi vedea, arta îi ajută să se apropie de sărbătorile creştine”, ne-a spus pr. prof. Marian Vlăduţ.

Au fost oferite 125 de premii în bani şi diplome pentru cele cinci secţiuni ale concursului: pictură pe sticlă/pânză, colaje, decoraţiuni, felicitări şi desene, iar prin bunăvoinţa reprezentanţilor Asociaţiei „ACORD” din Sibiu şi a altor sponsori, elevii au primit dulciuri şi daruri.