Eforturi diplomatice pentru o relaţie bilaterală excelentă

Data: 04 August 2013
Relaţia bilaterală între România şi Republica Moldova a atins „un nivel de excelenţă fără precedent în trecut“, a declarat ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, într-un interviu difuzat la finele săptămânii trecute de „Evenimentul Zilei“ din Republica Moldova, opinie împărtăşită şi de şefa diplomaţiei de la Chişinău, Natalia Gherman.
 
„Dezvoltarea relaţiei cu Republica Moldova a fost întotdeauna prioritatea României, strategică, statornică şi incontestabilă. România nu a pus niciodată la îndoială, indiferent de evenimentele politice trecătoare, tăria angajamentului nostru în direcţia europeană a Republicii Moldova“, a subliniat ministrul român de externe.
 
La rândul său, ministrul Natalia Gherman a declarat că, în relaţia dintre România şi Republica Moldova, există „deplină încredere şi pragmatism“.
 
„Ne bucură foarte mult faptul că Bucureştiul înţelege foarte bine caracterul, pe alocuri dificil, în ceea ce priveşte desfăşurarea reformelor pe plan intern, trecând prin aceeaşi fază destul de recent“, a declarat Natalia Gherman.
 
Totodată, ea menţionează că, odată cu apropierea de UE, Republica Modova va avea nevoie de asistenţă tehnică şi financiară, iar România este deschisă să sprijine ţara sa. „Din acest punct de vedere, Bucureştiul este un investitor foarte generos cu Republica Moldova“, a concluzionat Natalia Gherman. (Bogdan Cronţ)