Elevi premiați la Parohia Parcul Călărași din București

Data: 24 Iunie 2024

Cea de‑a doua ediție a proiectului „Port în suflet sărbătoare” s‑a finalizat miercuri, 19 iunie 2024, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” a Parohiei Parcul Călărași din Protoieria Sector 2 Capitală, cu premierea elevilor participanți la concursul „Drag de noi, drag de România”.

La proiect au participat peste 400 de elevi din mai multe unități școlare din București. Lucrările elevilor au fost expuse atât în cadrul Școlii Gimnaziale „Maica Domnului” din București, sector 2, instituția care a inițiat proiectul, cât și în cadrul Bisericii Parohiei Parcul Călărași, partener în cadrul acestui proiect. Tema concursului din acest an a fost „Sfinții doctori fără de arginți”.

Au fost ilustrați în desen, pictură, colaj sfinți cunoscuți pentru vindecările săvârșite. Elevii au realizat cu interes lucrările, documentându‑se și aflând multe detalii despre viețile sfinților pe care i‑au reprezentat, adresându‑le rugăciuni pentru ei și pentru cei dragi ai lor.

Însoțiți de părinți, elevii au participat cu emoție la decernarea premiilor, afirmând că își doresc să se implice și în viitoarele ediții ale concursului.