Elevii de clasa a VI-a susțin azi evaluarea la limbă și comunicare

Data: 01 Iunie 2015

Ultima evaluare a compe­ten­țelor, cea la clasa a VI-a, va începe azi cu proba de limbă și comunicare, iar mâine va avea loc proba la matematică și științe ale naturii, informează Agerpres. Potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, testele trebuie să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu, să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de câte 60 de minute pentru fiecare test de la clasa a VI-a.

Evaluările se vor desfășura în timpul orelor de curs, în funcție de programul fiecărei unități de învățământ. Testele vor fi evaluate în școală de cadrele didactice din respectiva unitate de în­vă­ță­mânt. Fiecare test va fi evaluat de două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul/ institutorul/ profesorul pentru învățământul primar de la clasă.

Evaluarea testelor pentru fiecare din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se finalizează în termen de cel mult 7 zile de la data sus­ținerii ultimului test de la clasa respectivă. Rezultatele individuale ob­ți­nute nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul cla­sei, precizează metodologia.