Episcop romano-catolic emerit de Padova în vizită la Patriarhia Română

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 12 Iunie 2024

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit miercuri, 12 iunie, în vizită la Reședința Patriarhală din București pe Eminența Sa, Antonio Mattiazzo, Episcop romano-catolic emerit de Padova, Italia. Întâlnirea s-a desfășurat în Salonul „Teoctist Patriarhul”.

La finalul întrevederii de la Reședința Patriarhală, Episcopul romano-catolic emerit Antonio Mattiazzo ne-a vorbit despre bunele relații pe care le are cu teologii ortodocși români, întrucât nu­meroși studenți și cercetători din țara noastră au primit burse de studiu la Padova, un important centru cultural și universitar al Italiei.

„Mulțumesc Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru că mi-a acordat această audiență. Ne-am cunoscut încă de pe vremea când era Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Datorită Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cu care am avut o relație foarte bună din punctul de vedere al teologiei, spiritualității și misiunii, s-au putut face anumite întâlniri pentru a arăta deschiderea pe care Preafericirea Sa o are în vederea acestei legături creștine. Datorită acestei relații s-au continuat oferirea de burse de studiu și găzduirea unor teologi ortodocși români. Legăturile avute cu Biserica Ortodoxă Română au continuat odată cu venirea multor români în Occident, o parte stabilindu-se în Italia, unde le-am oferit găzduire, biserici și locuri în care să se roage. Astfel, s-a arătat legătura de unitate și de dragoste frățească pe care am dezvoltat-o față de Biserica Ortodoxă Română și față de poporul român. De aceea, de fiecare dată revin în România cu bucurie și mă simt ca acasă”, a explicat clericul romano-catolic.