Episcopia de Bălţi oferă 30 de burse pentru liceeni şi studenţi

Data: 03 Feb 2022

Episcopia de Bălţi oferă pentru anul de studii 2021-2022 treizeci de burse (20 de burse „Mitropolit Visarion Puiu” şi 10 burse „Mecena Vasile Stroescu”) liceenilor şi studenţilor de la instituţiile de învăţământ din jurisdicţia eparhiei.

Bursele au fost instituite la propunerea Prea­sfințitului Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, şi aprobate de către Permanenţa Consiliului eparhial, în luna septembrie 2020, în contextul declarării anului 2020 ca An comemorativ al filantropilor ortodocşi români în cadrul Patriarhiei Române. Bursa „Mitropolit Visarion Puiu” este în valoare de 850 de lei (aproape 50 de euro), iar Bursa „Mecena Vasile Stroescu”, de 700 de lei şi sunt oferite liceenilor şi studenţilor harnici la învăţătură, dar care vin din familii cu venituri mici. Acestea se dau lunar, pe parcursul întregului an de învăţământ.

Bursele „Mitropolit Visarion Puiu” şi „Mecena Vasile Stroescu” sunt oferite cu ajutorul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.