Episcopul Oradiei la Parohia „Sfântul Apostol Andrei”

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 14 Septembrie 2022

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, 11 septembrie, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea.

Înainte de începerea Dumnezeieștii Liturghii, ierarhul a săvârșit slujba de sfințire a două antimise grecești, care, în deplină conformitate cu rânduiala strămoșească a Bisericii, poartă părticele din oseminte de sfinți martiri, ale Sfinților Mucenici Astion și Epictet de la Halmyris, precum și semnătura ierarhului locului, spre a fi folosite de slujitorii acestei biserici la evenimente liturgice deosebite.
Ierarhul a vorbit celor prezenţi despre progresul lăuntric prin care trece sufletul odată ce acesta a gustat din profunzimea și înălțimea pe care le oferă darul credinței: „Trebuie să ne silim să ascultăm ce vrea cu adevărat Dumnezeu să ne spună. Din ascultare vine credința”.

Pr. Vasile Bota, vicar eparhial onorar și parohul enoriei orădene, a mulţumit ierarhului pentru prezenţa sa în mijlocul comunității și pentru cinstea de a o trece în rândurile creștinilor pe nepoata sa, Sara Bota, fiica preotului coslujitor ­Daniel Bota.