Episcopul Severinului și Strehaiei la o mănăstire gorjeană

Data: 17 August 2023

 Praznicul Adormirii Maicii Domnului, 15 august, este și hramul Mănăstirii Tismana din județul Gorj. Cu binecuvântarea Înaltprea­sfin­ți­tului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, anul acesta, slujba Privegherii din ajun şi Sfânta Liturghie din ziua hramului au fost săvârşite de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. La strană au cântat membri ai Grupului psaltic „Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana” de la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin.

La slujba Privegherii s-a cântat Prohodul Maicii Domnului. Sfântul Epitaf cu icoana Maicii Domnului a fost purtat în procesiune în jurul bisericii sfintei mănăstiri.

Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim a vorbit în cuvântul de învăţătură, rostit în ziua hramului, despre sfințenia Maicii Domnului și încercările prin care a trecut când a avut în pântece pe Mântuitorul Iisus Hristos. Preasfinția Sa a adus în atenţia celor prezenţi şi învăţături despre importanța răbdării și a stăruinței, mai ales a iertării aproapelui nostru.