Evaluare la Centrul „Dumitru Stăniloae” de la Paris

Un articol de: Marius Nedelcu - 23 August 2019

Centrul ortodox de studii și cercetare „Dumitru Stăniloae” (CDS) din Paris, Franța, organizează la toamnă o sesiune de evaluare a studenților care au participat la programele de studiu ale centrului. În cadrul acestei întâlniri, care va avea loc între 15 şi 17 octombrie 2019, va fi lansată și oferta educațională a CDS Paris pentru anul academic 2019-2020.

Toate cele patru programe de studiu, organizate de Centrul ortodox de studii și cercetare „Dumitru Stăniloae” din Paris de-a lungul anului academic 2018-2019, se vor încheia cu o sesiune de evaluare, care va avea loc la Anvers, Belgia, în perioada 15-17 octombrie 2019.

Participarea la sesiunea anuală de evaluare reprezintă o con­diție necesară studenților pentru obținerea diplomei de absolvire a programelor de studiu organizate de Centrul ortodox de studii și cercetare „Dumitru Stăniloae” din Paris. Sesiunea de evaluare reprezintă un moment de maximă impor­tanță în cadrul activităților centrului, compensând, într-o cât de mică măsură, lipsa legăturii personale directe pe parcursul desfășurării programelor de studiu.

Dimensiunea formativă a acestor întâlniri este foarte mult accentuată, evaluarea cunoștin­țelor acumulate fiind dublată de un efort susținut de continuare și aprofundare a celor asimilate de-a lungul anului.

De aceea, procesul propriu-zis de evaluare din prima zi este întotdeauna urmat de o sesiune de comunicări știin­țifice din partea profesorilor, pe diferite teme, şi de o serie de ateliere tematice paralele, de aprofundare și dezbatere a temelor propuse.

Nu în ultimul rând, trebuie amintite componenta socială și mai ales cea liturgică a acestor întâlniri - un scurt, dar cuprinzător program turistic, rugăciunile de dimineață și de seară, toate încununate de comuniunea euharistică, în cadrul Dum­nezeieștii Liturghii, sunt tot atâtea prilejuri de cunoaștere și împărtășire reciprocă.

În cadrul acestei întâlniri va fi lansată și oferta educațională a CDS Paris pentru anul academic 2019-2020. Mai multe informații se regăsesc pe site-ul centrului: www.teologie.eu.