Eveniment artistic de excepţie susţinut de Grigore Leşe

Un articol de: Ziarul Lumina - 28 Octombrie 2016

Evenimentul îşi propune, pe de o parte, să promoveze valori au­ten­­tice, tradiţionale româneşti, iar pe de altă parte, să sprijine în mod concret pe cei aflaţi în nevoie. În a­cest sens, sumele strânse din vânzarea bi­le­telor vor fi folosite pentru bursele de studiu „Mi­tropolitul Iosif Naniescu“, prin care sunt a­jutaţi lunar 20 de copii aflaţi în risc de a­bandon şcolar, din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ.

Acest eveniment artistic, aflat la a doua ediţie, propune ieşenilor o scufundare în lu­mea tradiţionalului pentru a scoate la su­pra­faţă frumoasele ritualuri şi obiceiuri le­gate de momentul căsătoriei. Fiecare artist prezent în cadrul evenimentului va aduce nota sa personală, precum şi specificul zonei din care provine, astfel încât să ofere spectatorilor o imagine completă a sufletului românesc.

Pentru mai multe informaţii legate de evenimentul artistic „Praguri - hori şi zicăli din ritualul de nuntă“, puteţi accesa site-ul: www.provitaiasi.ro. Biletul costă 50 de lei şi poate fi achiziţionat de la Librăria Doxo­lo­gia (Bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr.14, Iaşi), Agenţia de Spectacole a Casei de Cul­tură a Studenţilor Iaşi, sau sunând la unul din ur­mătoarele numere de telefon: 0756/333.890, 0746/936.969 sau 0753/427.358

Programul complet al Zilelor Pro Vita Iaşi, ediţia a VI-a:

Miercuri - 9 noiembrie, Colegiul „Sf. Ni­co­lae“ (Str. Agatha Bârsescu, nr. 9), ora 18:00:

- Proiecţie de film pe tema pro vita: Chil­dren of Men (2006, regia: Alfonso Cuaron, actori: Julianne Moore, Clive Owen, Mi­chael Caine), urmată de o sesiune de dezba­tere pe marginea filmului. Intrarea este liberă;

Joi - 10 noiembrie, Colegiul „Sf. Nicoale“ (Str. Agatha Bârsescu, nr.9), ora 19:00:

- Seara artistică de muzică folk şi teatru. Inivitaţi: Leonard Luţia, Cezara Damian & Trupa de teatru, Trupa folk Pro Vita Iaşi. Intrarea este liberă.

Vineri - 11 noiembrie, Muzeul Mitropo­litan (Ansamblul Mitropolitan Iaşi), sala Sinaxar, ora 18:00:

- Conferinţa „A fi sau a nu fi căsătorit? O întrebare a omului.“ Susţinută de arhim. Nicodim Petre, consilier al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor. Intrarea este liberă.

Duminică - 13 noiembrie, Casa de Cultu­ră a Studenţilor Iaşi, ora 19:00:

- Eveniment artistic „Praguri - hori şi zicăli din ritualul de nuntă“. Invitaţi: Gri­gore Leşe, Taraful din Sângeorz Băi, Lenu­ţa Purja, Zamfira Mureşan.