Eveniment comemorativ și cultural la Mândruloc, județul Arad

Data: 05 Septembrie 2022

Credincioșii Parohiei Mândruloc din județul Arad au trăit duminică, 4 septembrie, momente de sărbătoare și bucurie duhovnicească prilejuite de desfășurarea celei de-a șasea ediții a „Rugii Bisericii Ortodoxe” din localitate.

La această sărbătoare a satului a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoți.

„Prin acest eveniment, s-a dorit pe de o parte cinstirea Maicii Preacurate și comemorarea eroilor neamului căzuți în cele două războaie mondiale, iar pe de altă parte, valorificarea tradițiilor populare locale, având caracterul unei «Rugi bănățene». Manifestarea a debutat cu săvârșirea unei slujbe de sfințire a troiței închinată eroilor din Primul și al Doilea Război Mondial din Parohia Mândruloc. Evenimentul a continuat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica parohială și s-a încheiat cu un program cultural-artistic”, a transmis pr. Bogdan Oneț.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre „moștenirea vieții veșnice” (cf. 1 Cor. cap. 15; Mt. cap. 19), arătând că harul dumnezeiesc pune începutul mântuirii, întărind credința și întreținând fapta bună a credincioșilor.