Eveniment cultural-artistic dedicat lui Eminescu la Parohia Mărcuța

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 11 Ianuarie 2024

Poetul Mihai Eminescu va fi sărbătorit din nou, în vers și cânt, cu prilejul Zilei Culturii Naționale și la împlinirea a 174 de ani de la nașterea sa, la biserica Parohiei Mărcuța din Capitală. La spitalul de la Mărcuța a stat o perioadă și poetul național care a scris, pe pereții camerei, cu cărbune, ultimele sale poezii. Duminică, 14 ianuarie, de la ora 17:00, în lăcașul de cult bucureștean va avea loc a patra ediție a evenimentului „Eminescu în vers și cânt”. Programul cultural-artistic va aduce în atenția iubitorilor de cultură versuri ale poetului nepereche, precum și piese muzicale pe lirica eminesciană.

„În biserica noastră se vor reuni artiști ai Operei Naționale din Capitală și ai Filarmonicii «George Enescu», actori ai teatrului bucu­reștean și poeți, care vor prezenta credincioșilor un program de poezii și piese muzicale inspirate din opera lui Eminescu sau despre acesta, precum și cântece religioase. Grupul coral «Pnevma», condus de dirijorul Adrian Ionescu, va aduce îna­intea credincioșilor un program de piese muzicale inspirate din lirica eminesciană”, a declarat pentru TRINITAS TV părintele Dan Gheorghe, parohul Bisericii Mărcuța.

Luni, de Ziua Culturii Naționale, în biserica monument istoric „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Mărcuța vor fi oficiate Sfânta Liturghie și slujba Parastasului pentru odihna sufletului marelui poet.