Eveniment dedicat copiilor la Muzeul Mitropoliei din Cluj-Napoca

Un articol de: Darius Echim - 08 Iunie 2023

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a organizat marți, 6 iunie, un eveniment dedicat copiilor, intitulat „Bucuria copilăriei! Micii artiști la Muzeul Mitropoliei!”, la instituția muzeală aflată la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, le-a adresat celor mici un cuvânt de învățătură, iar la finalul manifestării, ierarhul i-a binecuvântat pe fiecare în parte și le-a oferit daruri.

Programul artistic a fost susținut de preșcolari și școlari de la următoarele instituții de învățământ din municipiul Cluj-Napoca: Grădinița „Sfântul Stelian”, Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” și Colegiul de Muzică „Sigismund To­duță”. Aceștia, coordonați de educatoarele și învățătoarele lor, au cântat la pian, vioară și violoncel, au recitat poezii și au interpretat cântece specifice copilăriei.

Spectacolul a fost prezentat de actrița Doina Dejica, realizatoarea emisiunii „Păhărelul cu Nectar” de la Radio Renașterea, cunoscută în rândul copiilor drept „Daria”, cea care le spune povești.

„Evenimentul a evidențiat grija pe care Biserica o are față de copii și a fost un bun prilej de a împărtăși bucuria copilăriei unii cu ceilalți, iar pe de altă parte, a fost și o in­vitație adresată copiilor și părin­ților de a vizita spațiul expozițional al Muzeului Mitropoliei Clujului și de a descoperi adevăratele comori de artă sacră și de carte veche românească”, a spus pr. Cornel Coprean, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.