Eveniment dedicat vieții la Vălenii de Munte

Un articol de: Pr. Gabriel Pitulice - 28 Martie 2023

Protoieria Vălenii de Munte, în parteneriat cu Asociația „Pro Vita pentru născuți și nenăscuți” şi Asociația „Prietenul Sărmanilor Sfântul loan Maximovici”, a organizat sâmbătă cea de-a treisprezecea ediție a Marşului pentru viață. Activitatea a debutat în fața clădirii care adăpostește Creșa „Sfântul Proroc Daniel” din cadrul Protoieriei Vălenii de Munte, unde părintele protopop Mihail Peneș a subliniat succint importanța acestui eveniment, iar partici­panții au pornit pe străzile ora­șului Vălenii de Munte până la Centrul Cultural Vălenii de Munte.

 La Centrul Cultural a avut loc o întâlnire duhovnicească în cadrul căreia a conferențiat preotul Nicolae Tănase, paroh al Parohiei Valea Plopului, și au susținut un concert de pricesne, specifice perioadei Postului Mare și în acord cu luna vieții, Ansamblul „Flori de garofiță” al Parohiei Măneciu Ungureni și Corala „Ștefanache Popescu” a Protoieriei Vălenii de Munte. La finalul simpozionului, toți participanții au beneficiat de un moment de socializare în foaierul Centrului Cultural, unde au servit preparate din pește.

Activitatea s-a încheiat printr-o agapă frățească oferită tuturor celor 245 de persoane participante la simpozion, în cadrul unei pensiuni din oraș care este partenera protoieriei în toate acti­vitățile sociale.
Evenimentul a fost unul cu totul deosebit întrucât, deși s-a estimat prezența a 400-500 de persoane, au fost prezente aproximativ 700 de persoane din Vălenii de Munte și din localitățile învecinate.