Eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale la Râmnicu Sărat

Un articol de: Pr. Dragoș Olteanu - 15 Ianuarie 2020

Asociația Femeilor Ortodoxe (AFO) din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a organizat duminică, 12 ianuarie, la Râmnicu Sărat, în parteneriat cu autoritățile locale, dar și cu alte organizații, un eveniment cultural-artistic prilejuit de Ziua Culturii Naționale. La manifestarea desfășurată în sala de spectacole a Centrului Cultural „Florica Cristoforeanu” a participat Înalt­preasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un public compus din câteva sute de doamne, membre ale filialei AFO Râmnicu Sărat.

Evenimentul intitulat „Temei și dăinuire în cultura română” a cuprins o prelegere despre dăinuirea culturii române, prezentată de etnograful Ion Cherciu, și o compoziție artistic-dramaturgică, susținută de ceilalți invitați ai serii, tinerii din Asociația Elevilor din județul Vrancea.

La nivelul Protoieriei Râmnicu Sărat, filiala Asociației Femeilor Ortodoxe are, în prezent, peste 1.000 de membre. Asemenea celorlalte filiale de pe întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, AFO Râmnicu Sărat se implică în desfășurarea unor activități filantropice și educaționale, având în centrul atenției buna creștere a copiilor și bunăstarea vârstnicilor orașului, acestea fiind prioritățile filialei.