Eveniment educativ dedicat liceenilor din Tulcea

Un articol de: Pr. Felix Neculai - 16 Decembrie 2019

În sala de festivități a Liceului de Arte „George Georgescu” din Tulcea s-a desfășurat vineri, 13 decembrie 2019, un eveniment cultural-educativ organizat de către Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Tulcii în parteneriat cu unitatea de învăţământ gazdă. În cadrul întâlnirii, arhidiaconul profesor Gheorghe Gorun a prezentat referatul „Tradiții de Crăciun“, după care a urmat o sesiune de dialoguri pe baza temei prezentate.

La acest eveniment dedicat tinerilor tulceni a participat și Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, care la finalul întâlnirii i-a binecuvântat pe tinerii elevi şi pe toţi cei prezenţi, vorbind despre importanța sărbătorii Nașterii Domnului, despre familia creștină, precum şi despre relațiile de prietenie și solidaritate dintre tineri.

Întâlnirea a fost dedicată elevilor de liceu din clasele IX-XII care, pe lângă tema pro­priu-zisă, s-au arătat interesați de relația tânărului creștin cu Biserica, angajamentul tânărului creștin în societatea de astăzi. Acțiunea s-a înscris în seria de activități educativ-catehetice programate și derulate prin intermediul Sectorului învățământ al Episcopiei Tulcii în parteneriat cu diferitele unități de învățământ din judeţul Tulcea.