Eveniment în memoria Mitropolitului Bartolomeu

Un articol de: Ziarul Lumina - 20 Martie 2017

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” din Cluj-Napoca a organizat sâmbătă, 18 martie, un eveniment aflat la cea de a VII-a ediţie, un Concert de gală, susţinut de Cvartetul Transilvan al Filarmonicii din Cluj-Napoca: Gabriel Croitoru – vioara I, Nicușor Silaghi – vioara a II-a, Marius Suărășan – violă și Vasile Jucan – violoncel.

La evenimentul care avut loc la Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, au mai urcat pe scenă Corala „Psalmodia Transylvanica”, dirijată de pr. Vasile Stanciu, care a susținut un recital, precum și Cristian Hadjiculea, directorul Teatrului Naţional din Iaşi.

De asemenea, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sătmarului, a evocat personalitatea vrednicului de pomenire mitropolit Bartolomeu, care s-a născut în urmă cu 96 de ani, pe 18 martie, 1921 la Glăvile, județul Vâlcea.

„Prin acest moment, Fundaţia «Mitropolitul Bartolomeu» îşi propune să-şi confirme deschiderea ei culturală, dar şi să promoveze proiectul generos al acordării de burse tinerilor merituoşi, dar lipsiţi de posibilităţi financiare”, conform unui comunicat al Fundaţiei „Mitropolitul Bartolomeu”.