Evenimente academice ale Facultății de Teologie din Arad în anul 2018

Un articol de: Marcel Tang - 03 Feb 2018

Facultatea de Teologie din Arad a aprobat programul evenimentelor academice și culturale pentru anul Centenarului Marii Uniri. Hotărârea a fost luată în cadrul Consiliului Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, ce s-a desfășurat zilele trecute cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Primul eveniment ca impor­tanță este simpozionul naţional cu participarea Facultăţilor de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română, sub genericul: „Biserica Ortodoxă Română şi Marea Unire de la 1918. Contribuţia teologiei arădene” – 30-31 octombrie 2018. Un alt eveniment este editarea volumului „Studii teologice-istorice” sub egida Centrului de studii teologice-istorice şi de prognoză pastoral-misionară al Facultăţii de Teologie Ortodoxă. Titlul volumului: „Teologia Ortodoxă Română în slujirea Bisericii şi a ideilor naţionale” – editat până în 1 noiembrie 2018.
Va mai avea loc un concert de cântece patriotice şi folclorice sub genericul: „Nu uita că eşti român”, susţinut de cele două coruri ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad, în contextul Centenarului Marii Uniri – Sala Palatului Cultural Arad, 13 noiembrie 2018.

Un alt eveniment este Simpozionul naţional studenţesc şi masteral: „Contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la făurirea unităţii de neam şi de credinţă”. Vor participa studenţi şi masteranzi din cadrul Facultăţilor de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română – 14 mai 2018. Simpozionul naţional al doctoranzilor: „Unitatea de credinţă în Biserica Ortodoxă. Aspecte dogmatice, religios-morale şi canonice” este un alt eveniment ce va avea loc. La el vor participa doctoranzi din cadrul Facultăţilor de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română – 15 mai 2018. Va mai avea loc concertul de colinde susţinut de cele două coruri ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad – Sala Palatului Cultural Arad, 12 decembrie 2018. La acestea se vor adăuga articolele şi studiile ce vor fi publicate pe tema Centenarului 1918-2018 în publicaţiile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad: revista „Teologia”, publicaţia pastoral-misionară „Calea Mântuirii” şi Anuarul. Consiliul profesoral a fost prezidat de pr. prof. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie, în cadrul acestuia discutân­du-se și problemele curente ale instituției.