Evenimente bisericești în comunități din Episcopia Caransebeșului

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 05 Decembrie 2022

Pictura din biserica Parohiei Crușovăț, județul Caraș-Severin, a fost restaurată în ultima perioadă. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului,  a poposit duminică, 4 decembrie, în această comunitate, săvârșind slujba de sfințire a picturii, și Sfânta Liturghie în continuare. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

La aceste momente au participat numeroși credincioși, autori­tăți locale, copii și tineri îmbrăcați în haine populare. La final, ierarhul a acordat diplome de recunoș­tință părintelui paroh Vasile Jurescu, ctitorului Dumitru Teleagă și Consiliului parohial.

Vineri, 2 decembrie, programul de intensificare a rugăciunii în Episcopia Caransebeșului a continuat prin săvârșirea a 10 Sfinte Masluri în mai multe parohii. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părinții consilieri, inspectori și protopopi, împreună cu toți clericii ce formează cele 10 cercuri pastoral-misionare au slujit în același timp în 10 biserici din judeţul Caraș-Severin.

Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a săvârșit vineri Taina Sfântului Maslu în biserica Parohiei Prigor din Protopopiatul Băile Herculane, alături de preoții aparținători Cercului pastoral-misionar Valea Almăjului. La slujbă, au participat autorități locale, profesori de religie, precum și un număr mare de credincioși, atât din parohie, cât și din toată Valea Almăjului.