Evenimente bisericești în Episcopia Hușilor 

Data: 04 Septembrie 2023

În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, s-a aflat sâmbătă, 2 septembrie, în mijlocul vârstnicilor beneficiari ai Centrului de asistență medico-socială din Băcești, județul Vaslui.

Ierarhul Hușilor a oficiat slujba de sfințire a paraclisului cu hramul „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon”, din cadrul centrului, se arată pe episcopiahusilor.ro.

După slujba de sfințire a urmat Sfânta Liturghie, oficiată în spațiul amenajat în curtea așezământului social.

Din soborul slujitorilor au făcut parte părintele protopop Adrian Chir­vasă și părintele Andrei Bogdan, cel care asigură asistența religioasă a beneficiarilor acestui centru.

În semn de prețuire, ierarhul Hușilor l-a hirotesit întru sachelar pe părintele Andrei Bogdan și a oferit distincții de vrednicie celor care au ajutat la  amenajarea paraclisului și în înzestrarea acestuia cu toate cele necesare cultului divin.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 2 septembrie, Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie a sfințit casa parohială a Parohiei Negrești II, Protopopiatul Vaslui, județul Vaslui.

Alături de Preasfinția Sa s-au aflat părinții protopopi Adrian Chirvasă și Iulian Ștefan și părintele paroh Ciprian Negel.

Ierarhul Hușilor i-a mulțumit părintelui paroh pentru că, într-un timp destul de scurt, a reușit, alături de credincioși și de Primăria și Consiliul local Negrești, să ridice casa parohială.

În semn de prețuire, Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie l-a hirotesit întru iconom pe părintele paroh Ciprian Negel.