Evenimente cu ocazia Duminicii Părinților și Copiilor în Suedia și Norvegia

Un articol de: Marius Nedelcu - 06 Iunie 2018

În zilele premergătoare Duminicii Părinților și Copiilor, în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord s-au derulat mai multe activități specifice care au adus laolaltă, întru bucurie, copii, pă­rinți și alți credincioși. Astfel, miercuri, 30 mai, și joi, 31 mai 2018, la Stockholm, Suedia, Prea­sfințitul Părinte Episcop Macarie s-a aflat alături de părinții și copiii care au participat la picnicul în familie organizat de Centrul pentru tineret „Sfântul Voievod Ște­fan cel Mare”, precum și la alte activități sportive și recreative.

Sâmbătă, 2 iunie 2018, Prea­sfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica românească din Göteborg, Suedia. Cu acest prilej, ierarhul a botezat două fetițe ale unor tinere familii de români.

Duminică, 3 iunie 2018, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia românească din Aale­sund, Norvegia. Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a binecuvântat pe cei prezenți la Liturghie și a împărțit daruri celor mici. După slujbă, a participat la agapa creștină organizată în afara locașului de închinare. „Păstrarea identității culturale e strâns legată de păstrarea credinței ortodoxe. Doar așa se poate asigura un mediu familial sănătos de dezvoltare pentru copii. Avem nevoie să ne recuperăm sensibilitatea și deschiderea ino­centă a copilului pentru a primi în inimile noastre pe Hristos”, a spus Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură.

În aceste zile, în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord s-a orga­n­izat o colectă pentru a dărui 100 de biciclete copiilor săraci din zona Copșa Mică, România.