Evenimente duhovniceşti în Parohia Valea Bisericii-Orleşti

Un articol de: Ziarul Lumina - 20 August 2016

Cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului de învăţământ şi activităţi cu tinerii din cadrul Arhiepiscopiei, în Parohia Valea Bisericii-Orleşti au avut loc, cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, o serie de evenimente catehetice şi liturgice, informează arhiepiscopiaramnicului.ro. Astfel, miercuri, 10 august, s-a oficiat Acatistul Adormirii Maicii Domnului de către preotul paroh Siia Luca-Georgian, care a pregătit apoi, împreună cu tineri ai parohiei, programul pentru Vecernia cu Litie şi Prohodul Maicii Domnului din seara de 14 august.

Duminică-seară, după săvârşirea Prohodului şi susţinerea catehezei „Maica Domnului, chip al smereniei şi model de vieţuire” de către părintele paroh, a avut loc procesiunea în jurul bisericii parohiale cu icoana hramului, însoţită de cântări duhovniceşti.

În ziua praznicului, după săvârşirea Sfintei Liturghii şi împărtăşirea credincioşilor a fost organizat de către copii şi tineri un moment de rugăciune şi doine la centrul social din curtea bisericii, în finalul căruia toţi cei prezenţi au luat parte la o agapă frăţească.

În aceste zile de august, când natura atinge apogeul frumuseţii, în această deosebită lumina festivă, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a fost o chemare şi la iubirea de semeni. Seara praznicului a însemnat pentru câţiva tineri ai parohiei, însoţiţi de părintele paroh, un potrivit moment de a vizita la domiciliu 10 familii, bătrâni singuri şi bolnavi, cărora li s-au împărţit alimente şi hrană caldă, în cadrul acţiunii filantropice „Raiul este în mâinile noastre!”