Evenimente duhovnicești la parohia ilfoveană Pipera

Un articol de: David-Ioan Păun - 29 Martie 2017

Parohia Pipera a fost, la sfârșitul săptămânii, gazda a două evenimente importante, respectiv un cerc pastoral în care a fost evocat vrednicul de pomenire Patriarh Justinian la împlinirea a 40 de ani de la trecerea sa la cele veșnice, iar duminică, la Sfânta Liturghie, răspunsurile au fost date la strană de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române.

Primul dintre evenimentele găzduite de parohia ilfoveană Pipera este întâlnirea preoților din cadrul Cercului pastoral Voluntari. Evenimentul a avut loc în ajunul praznicului Bunei Vestiri, partici­panții reunindu-se la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”-Pipera, pentru a evoca momente din viața celui de-al treilea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. La eveniment a fost prezent și părintele protopop Cristian Burcea de la Protoieria Ilfov-Nord.

Cu acest prilej, părintele paroh Constantin Păun, coordonatorul Cercului pastoral, l-a invitat pe medicul personal al Patriarhului Justinian, doctorul Stan George, care a răs­puns invitației cu bucurie și cu multă sensibilitate a prezentat amintiri despre peri­oada grea în care a activat marele Patriarh.

În cea de-a doua parte a Cercului pastoral, preoții au vizionat un film despre viața și activitatea Patriarhului Justinian, după care părintele paroh a exprimat mul­ţu­miri pentru cei prezenți.
La final, părintele paroh a arătat că în timpul vrednicului de pomenire Justinian au fost canonizați mai mulți sfinți și poate, cu timpul, și cel de-al treilea Patriarh al României va deveni unul dintre drepții ce vor fi trecuți în calendarele ortodoxe.

În Duminica a 4-a din Post, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, membrii Coralei „Nicolae Lun­gu” a Patriarhiei Române, sub con­ducerea părintelui Stelian Ionaș­cu, au dat răspunsuri la Sfânta Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului”-Pipera-Voluntari.

După cuvântul de învăță­tură, părintele paroh Constantin Păun a mulțumit Preafericitului Pă­rinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea acordată ca membrii coralei să dea răs­punsuri la Liturghie, a mulțu­mit părintelui dirijor și membrilor coralei, care prin piesele interpretate au adus bucurie cre­dincioșilor prezenți.