Evenimente organizate cu prilejul Lunii pentru viaţă

Un articol de: Ziarul Lumina - 27 Feb 2016

În luna martie, în toate protopopiatele din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor, vor avea loc evenimente organizate pentru a marca Luna pentru viaţă.

Din program, amintim:

În Protopopiatul 1 Iaşi : la Parohia Hermeziu (Pr. paroh Dan Zgăvârdici) va avea loc miercuri, 9 martie 2016, de la ora 9:00, conferinţa cu tema: „Copilul cu handicap - blestem sau binecuvântare?“, iar la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon“ (Pr. paroh Ovidiu Ciobotaru) va avea loc luni, 7 martie 2016, de la ora 18:00, conferinţa cu tema: „Femeia şi locul ei în societate şi în biserică“, dar şi vizionarea filmului „Locuri în inimă“ (regia Robert Benton).

În Protopopiatul 3 Iaşi se va organiza o expoziţie tematică cu lucrări ale copiilor din parohiile protoieriei.

În Protopopiatul Paşcani ziua mamei creştine va fi celebrată în secţia Pediatrie şi Nou-născuţi a Spitalului Municipal Paşcani, cu activităţi tematice şi prin implicarea unor elevi de la Liceul „Miron Costin“ din Paşcani şi a unor voluntari ai bisericii spitalului.

În Protopopiatul Piatra Neamţ: la Parohia Conţeşti va avea loc marţi, 8 martie 2016, seminarul „Pentru viaţă, pentru femeie!“ în Şcoala Girov (grup ţintă: cadre didactice), iar în perioada 16-23 martie 2016 se va desfăşura concursul de eseuri „Orice viaţă este un dar!“ la Colegiul de Informatică Piatra Neamţ (grup ţintă: 350 de elevi).

În Protopopiatul Ceahlău: la Parohia Borca va avea loc conferinţa cu tema „Familia românească azi“.