Evenimentul „Lumina vie a mănăstirii în inima copilăriei”

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 24 August 2019

În perioada 19-23 august 2019, cu binecuvântarea Înalt­preasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în cadrul Protopopiatului Târgu Bujor, județul Galați, s-a des­fă­șurat tabăra de vară intitulată „Lumina vie a mănăstirii în inima copilăriei”, susținută de Centrul eparhial, Mănăstirea Adam, Protoieria Târgu Bujor și 30 de parohii din cadrul acestui protopopiat.

Evenimentul face parte din programul eparhial de tabere din anul 2019, în care sunt implicate atât cele opt protoierii ale eparhiei, cât şi opt mănăstiri din zona Dunării de Jos, și se adresează grupurilor catehetice parohiale care sunt înscrise în programul catehetic național `Hristos împărtășit copiilor”.

Tabăra din această săptămână a fost găzduită de Mănăstirea Adam, din judeţul Galaţi, aflată într-o zonă binecuvântată de Dumnezeu cu păduri și o variație de pajiști frumoase, ce au oferit participanților posibilitatea de a petrece câteva zile de neuitat. Cu disponibilitate și mare bucurie, maica stareță Anastasia Cimbru, împreună cu celelalte 11 maici din obștea acestei mănăstiri, au deschis porțile inimilor pentru cei 140 de copii participanți la tabără.

Pe parcursul celor cinci zile, întreaga activitate a fost coordonată de către preoții Cezar Gagiu, protoiereu de Târgu Bujor, și Ionuț Iordache, coordonator al programelor desfă­șurate cu tinerii în cadrul acestei protoierii.

Tabăra s-a constituit ca o recompensă meritată și mult așteptată pentru tinerii implicați în activitățile parohiale din care provin, care nu au posibilitatea de a fi susținuți financiar de către familiile lor pentru a participa la tabere sau excursii.

Programul fiecărei zile a fost foarte variat, oferind copiilor posibilitatea de a comunica, de a-și face noi prieteni, de a-și însuși noi deprinderi și, nu în ultimul rând, de a rămâne cu amintiri frumoase din tinda bisericii. 

Bucuria și entuziasmul copiilor, precum și implicarea tuturor celor care s-au ocupat de buna organizare a activită­ților desfăşurate, ne oferă încre­derea că astfel de inițiative sunt bine-venite și ne ajută să pătrundem în inimile copiilor pentru a sădi acolo cele mai alese virtuți.

Săptămâna viitoare, o altă tabără din cadrul acestui program eparhial va fi organizată la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” - Cudalbi, acolo unde vor ajunge alţi 120 de copii din parohiile Protopopiatului Galaţi.