Examen de licență on-line pentru studenții teologi din Timișoara

Un articol de: Diac. Răzvan Fibișan - 11 Iulie 2020

Studenţii teologi care au urmat cursurile Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara, promoţia 2016-2020, au susținut joi, 9 iulie, examenul de licenţă. Aflându-ne în perioada stării de alertă, prezentarea și susținerea lucrărilor de licență s-au desfășurat on-line, în timp real, în fața comisiei de examen, prin intermediul unei platforme alese de departament, care să permită transmiterea, recepționarea simultană (în direct) și înregistrarea de conținut audio-video. 

„În acest an, fiind cu toții afectați de efectele pandemiei de COVID-19, susținerea examenului de licență s-a desfășurat în condiții deosebite, conform cu metodologia elaborată de către Universitatea de Vest din Timișoara. Din fericire, Universitatea, fiind o instituție de top din țară, avea deja pregătită toată infrastructura informatică pentru ca toate aceste examene să se desfășoare în cele mai bune condiții. Noi, profesorii, am beneficiat de o pregătire în prealabil; Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan ne-a îndemnat să efectuăm simulări, cu o săptămână înaintea examenului, pentru ca totul să se deruleze în condiții optime, ceea ce s-a și întâmplat. Astfel, promoția 2020 a Facultății de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, specializarea Teologie pastorală, a finalizat studiile, iar noi ne-am bucurat că am avut o promoție de studenți bine pregătiți”, a spus pr. conf. dr. Constantin Jinga, șeful Catedrei de Teologie.

După terminarea sesiunii de susținere a lucrărilor de licență, în Paraclisul mitropolitan „Învierea Domnului” din incinta Centrului eparhial din Timișoara, a avut loc depunerea jurământului de credință în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, și a profesorilor prezenți la ceremonie.