Examen de selecționare pentru clerici din Arhiepiscopia Bucureștilor

Un articol de: Marius Nedelcu - 16 Septembrie 2016

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București a avut loc ieri examenul de selecționare pentru clerici din Arhiepiscopia Bucureștilor, care întrunesc condițiile statutare și regulamentare pentru ocuparea unui post clerical din București sau Ploiești.

Ieri-dimineață, a avut loc proba scrisă a examenului, iar după-amiaza s-a desfășurat proba orală, când clericii s-au prezentat în fața unei comisii pentru a fi evaluați. La examen au participat 29 de preoți și diaconi din Arhiepiscopia Bucureștilor. Comisia de evaluare a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Epi­s­cop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Examenul de selecționare a clericilor din Arhiepiscopia Bucureștilor pentru municipiul București și orașul Ploiești are trei probe. Cea liturgică-practică s-a desfășurat marți, 13 septembrie, la Biserica «Sfânta Ecaterina», paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din București. Proba scrisă s-a desfășurat ieri, 15 septembrie. Au fost pregătite trei variante de subiecte, iar unul dintre candidați a extras o variantă pe care clericii au redactat-o timp de două ore. După corectarea lucrărilor scrise a urmat proba orală. Au fost formulate întrebări din mai multe discipline teologice, cu care clericii, în activitatea lor patorală și liturgică, s-au întâlnit”, a spus Preasfinția Sa.