Excursie educativă şi activitate cultural-misionară a Grupului „Vlăstarele Rarăului“ din Câmpulung Moldovenesc

Un articol de: Marcela Norocel - 18 Iulie 2019

În zilele de 12, 13 şi 14 iulie 2019, copiii şi tinerii din Grupul „Vlăstarele Rarăului” - Câmpulung Moldovenesc, coordonaţi de prof. Marcela Norocel şi însoţiţi de preoţii Ilie Macar şi Constantin Norocel din localitate, au beneficiat, ca în fiecare an, de o excursie educativă la obiectivele principale din Ardeal. Duminică, 14 iulie 2019, membrii grupului au răspuns invitaţiei de a participa la resfinţirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Lisnău, judeţul Covasna.

Urmărind obiectivul didactic de a îmbina instrucţia educativ-culturală cu formarea spirituală pe coordonata valorilor creştine perene ale neamului nostru, tinerii au parcurs un itinerar constând în câteva obiective culturale şi religioase importante: Salina de la Turda, Mănăstirea Dumbrava, Catedrala Reîntregirii şi Cetatea Alba Iulia, Catedrala Mitropolitană şi Piaţa Mare din Sibiu, Cetatea Braşovului, Castelul Peleş, Mănăstirea Sinaia.

În cea de-a treia zi, duminică dimineaţă, îmbrăcaţi în frumosul strai bucovinean din zona Câmpulungului, ne-am îndreptat paşii spre zona Covasnei, unde, la aproximativ 30 de kilometri de Braşov, în Parohia Lisnău, am fost aşteptaţi de părintele paroh Emilian Laurenţiu Gurzău pentru a participa la bucuria celor 20 de familii ale parohiei - la resfinţirea picturii bisericii. Participarea noastră se bazează pe actul de înfrăţire încheiat în urmă cu trei ani. Întâmpinându-l cu fiască bucurie pe Preasfinţitul Părinte Andrei, ierarhul locului, tinerii au cântat la Sfânta Liturghie, prezentând şi un buchet de cântece religioase şi patriotice.

Încărcaţi duhovniceşte, ne-am continuat călătoria prin frumoasele meleaguri harghitene, trecând munţii prin Cheile Bicazului, cu un popas la Lacu Roşu şi urmând drumul către casă cu bucurie în suflet pentru cele împlinite şi cu speranţa unor noi împliniri.