Excursie pentru copii oferită de Parohia Telcișor, Bistrița-Năsăud

Data: 24 Iunie 2019

În cadrul colaborării cu Școala Gimnazială Telcișor, Parohia Ortodoxă Telcișor din Protopopiatului Năsăud a organizat o excursie gratuită pentru copiii implicați în activitățile catehetice ale parohiei. Excursia s-a făcut cu fonduri din bugetul parohiei și prin contribuțiile unor donatori, sub coordonarea parohului Ovidiu Vasile Tofan și a învățătoarelor Anuța Valeria Suciu și Diana Alexandra Șot. Excursia a avut un rol catehetic, religios, istoric, cultural și de relaxare. 

„Anul trecut ne-am bucurat de frumusețea și prospețimea Grădinii Botanice «Vasile Fati» din Jibou, iar anul acesta, pe parcursul unei zile, 25 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani au putut experimenta cultura, frumusețea și tradiția Țării Maramureșului. Astfel, am vizitat mănăstirea Moisei, unde tinerii s-au întâlnit cu viețuitorii acestui locaș monahal și au aflat numeroase lucruri despre viața și activitatea din mănăstire. Am poposit la mănăstirile Bârsana și Perii Maramureșului, unde copiii s-au rugat, au cântat pricesne și s-au bucurat de frumusețile locurilor”, a spus pr. Ovidiu Vasile Tofan. 

De asemenea „ne-am bucurat și de alte obiective de interes cultural și recreativ: Cimitirul Vesel de la Săpânța și Mocănița de pe Valea Vaserului”, a mai spus pr. Tofan care a adăugat că în programul excursiei a fost inclusă și fosta închisoare comunistă din Sighetul Mar­mației, acum Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței. 

„Pentru mulți dintre copii, această excursie a fost prima din viața lor. Aceste activități fac parte din proiectul catehetic «„Școala duminicală» desfășurat în Telcișor pentru a oferi copiilor și tinerilor din parohie, șansa de a participa la activități educative, recreative, de socializare și de petrecere a timpului liber. Parohia năsăudeană Telcișor a fost desemnată de două ori, în 2012 și 2014, câștigătoarea Locului I la concursurile naționale de miniproiecte social-filantropice, «Copilul învață iubirea lui Hristos» și «Sfânta Liturghie, izvorul vieții creștine», fiind premiată la Patriarhia Română”, conform pr. Ovidiu Vasile Tofan.