Excursie pentru persoane adulte cu dizabilități aflate în ocrotirea Arhiepiscopiei Alba Iuliei

Un articol de: Oana Rusu - 12 Iulie 2024

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a organizat în data de 9 iulie o excursie la Târgu Mureș, destinată beneficiarilor din trei locuințe maxim protejate pentru persoane adulte cu dizabilități: Locuința Maxim Protejată nr. 5 „Sfânta Elena” Pianu de Jos, Locuința Maxim Protejată nr. 10 Cricău și Locuința Maxim Protejată nr. 16 Alba Iulia.

Conform Biroului de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, excursia le‑a oferit beneficiarilor ocazia de a ieși din rutina lor zilnică, de a explora frumusețea locurilor vizitate și de a socializa. Printre obiectivele vizitate s‑au aflat Grădina Zoologică din Târgu Mureș şi Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea. De asemenea, persoanele cu dizabilităţi s‑au bucurat de un prânz la un restaurant local din Târgu Mureș.

„Întreaga experiență ne‑a reamintit de importanța incluziunii și a accesului universal la activități educaționale și recreative, subliniind că frumusețea și lecțiile naturii sunt accesibile tuturor celor care doresc să le descopere”, a declarat Georgiana Șuluțiu, asistent social.

„Această excursie a fost o experiență memorabilă pentru toți cei implicați. Bucuria de a explora locuri noi, de a se întâlni cu prieteni vechi și de a crea amintiri frumoase a fost evidentă pe chipurile tuturor participanților”, a subliniat Andrada Petric, terapeut ocupațional, conform comunicatului transmis de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.