Excursii pentru copiii din Protopopiatul Slobozia

Un articol de: Marius Nedelcu - 28 August 2015

Protopopiatul Slobozia din Episcopia Sloboziei și Călă­ra­șilor în parteneriat cu Școala Gimnazială Bucu, Școala Gimnazială nr. 5 Slobozia și Primăria Bucu au organizat în perioada 24-25 august 2015 două excursii la care au participat 16 copii aflați în evidența Biroului de asistență socială al Protopopiatului Slobozia.
Copiii, însoțiți de asistentul social al Protopopiatului Slobozia și două cadre didactice, au vizitat mănăstirile: Radu Negru, Coslogeni și Libertatea din județul Călărași. Beneficiarii au cunoscut, prin vizitarea și prin discuțiile cu viețuitorii acestor locașuri, viața și activitatea dintr-o mănăstire, s-au închinat la sfintele moaște și s-au rugat la sfinții lor ocrotitori.
De asemenea, cei mici au servit masa în trapeza Mănăstirii Coslogeni și s-au bucurat de darurile oferite cu multă dragoste de măicuțele de la Mănăstirea Libertatea, ne-a transmis Anastasia Pătrașcu, asistent social la Protoieria Slobozia. Excursia a continuat cu vizitarea Grădinii Zoologice și a parcului din municipiul Călărași, pentru mulți dintre copii aceasta fiind o premieră.
A doua excursie a fost organizată în stațiunea Amara din județul Ialomița.
Aceste acti­vități fac parte din proiectul „Clubul de vacanță” organizat de Protopopiatul Slobozia pentru a oferi copiilor fără posibilități materiale șansa de a participa la acti­vități educative, recreative, de socializare și de petrecere a timpului liber.