Exponate rare de istorie naturală la Art Safari

Un articol de: Daniela Șontică - 21 Iunie 2022

Publicul de toate vârstele se poate bucura în această vară de expoziția pe care Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” o va organiza în cadrul pavilionului Art Safari, în perioada 7-10 iulie. În săptămâna respectivă vor putea fi admirate exponate din colecţiile acestui muzeu neexpuse în incinta acestuia, ele fiind piese rare din toate colţurile lumii. 

Art Safari este evenimentul artistic cel mai întins ca perioadă expozițională, organizat în fiecare vară în Bucureşti, din 2014 încoace. Anul acesta, până la 7 august (deschis din 12 mai), Pavilionul Muzeal îi este dedicat lui Theodor Aman (1831-1891), marele maestru al picturii românești, întemeietor al Școlii de Belle-Arte de la noi (curator Elena Olariu).

Ca de fiecare dată, în afara expoziției centrale, muzeale, sunt organizate mai multe expoziții: „Picasso, Dalí & Falla. Pălăria cu trei colțuri” (curator Óscar Carrascosa); Irina Dragomir „Roșu, galben și albastru” (curator Alexandru Rădvan); Barbara Klemm, „Light and Dark. Photographs from Germany” (curator Matthias Flügge); Marcel Iancu, „Reconstruind artele din România în Israel” (curator Raya Zommer-Tal). 

Art Safari se desfășoară în incinta Palatului „Dacia-România”, de pe strada Lipscani.