Expoziția „Andrei Șaguna 150” în Șcheii Brașovului

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 30 Iunie 2023

Muzeul „Prima școală românească” de la Biserica „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului a vernisat Expoziția „Andrei Șaguna 150”, la finalul lunii iunie. Manifestarea este organizată cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la trecerea în veșnicie a marelui mitropolit al Transilvaniei, Sfântul Ierarh Andrei Șaguna. Evenimentul cultural din Șcheii Brașovului face parte din seria de manifestări dedicate împlinirii a 150 de ani de la trecerea la Domnul a celui numit „Luminătorul românilor din Transilvania”, organizată în Arhiepiscopia Sibiului.

La vernisaj au fost prezenți protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, protopopul de Bran-Zărnești, Ion Manea, prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, reprezentanți ai Consiliului Județean Brașov și directori ai mai multor muzee din Brașov, informează Mitropolia Ardealului.

Sunt expuse la muzeul din Șcheii Bra­șovului distincții, diplome, publicații și obiecte ale Sfântului Ierarh Andrei Șa­guna. Publicul brașovean și nu numai are posibilitatea să viziteze expoziția până în 28 iulie 2023.