Expoziţie de brânzeturi româneşti la Parlamentul European

Data: 02 Martie 2010

Parlamentarii din legislativul european sunt invitaţi astăzi şi mâine la o expoziţie de brânzeturi tradiţionale româneşti, organizată de eurodeputatele Daciana Sârbu şi Viorica Dan, membre ale Comisiei de agricultură din PE în colaborare cu Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România. La degustări este invitat şi Dacian Cioloş, comisar european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. „Se vorbeşte mult, în ţară, despre imaginea României, dar gesturile care contează cu adevărat sunt reperele concrete. Brânza e un astfel de reper: noi am adus aici produse speciale, realizate după ritualuri foarte vechi, din ingredientele cele mai naturale. Gustul lor poate fi o pledoarie în favoarea României, una mult mai convingătoare decât discursurile de la Bucureşti“, consideră Daciana Sârbu, citată de portalul green-report.ro. Vor fi prezenţi producători din diverse regiuni ale ţării, unele renumite la nivel naţional, precum Sibiu, Braşov sau Bran, dar şi din judeţele Constanţa, Alba sau Arad. În afara degustării de brânză în coajă de brad sau caş afumat, participanţii vor primi şi un pliant cu informaţii despre acestea.