Expoziție dedicată Marii Uniri

Un articol de: Elena Gabriela Zamora - 16 Ianuarie 2018

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național Cotroceni a deschis seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri din acest an cu expoziția intitulată chiar „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la încoronarea suveranilor României Mari”. Pentru a putea fi admirată de un public cât mai numeros, conducerea muzeului a gândit evenimentul ca unul itinerant, pe perioada acestui an.

Anul Centenarului, care este și Anul European al Patrimoniului, este un bun moment „să conș­tientizăm eforturile pe care trebuie să le depunem pentru dezvoltarea infrastructurii culturale, pentru punerea în valoare a creatorilor români și a operelor lor artistice, pentru o Românie educată, o Românie care se dezvoltă prin cultură”, a declarat Liviu Sebas­tian Jicman, directorul general al muzeului, în cadrul vernisajului.

Expoziția poate fi vizitată până la data de 13 februarie 2018. ­Accesul se face fără programare, în baza actului de identitate, de marți până duminică, orele 9:30-16:30. Taxa de intrare este de 10 lei.