Expoziție foto a elevilor Liceului Ortodox din Timișoara  

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 25 Septembrie 2024

Luni, 23 septembrie, la Iulius Mall din Timișoara a avut loc vernisarea expoziției „Splendoarea clipei”, realizată de foști și actuali elevi ai Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara, coordonată de prof. dr. Linda-Saskia Menczel, în cadrul programului ArtHubLTO, ne-a transmis părintele Marius Mircia.

Din partea Centrului eparhial au fost prezenți la eveniment părintele vicar eparhial Ionel Popescu și părintele consilier eparhial Nichifor Tănase, care au transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Ioan.

Proiectul ArtHuB LTO, inițiat de catedra de Arte a Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din Ti­mi­șoara, explorează utilizarea telefonu­lui mobil ca unealtă artistică pentru captarea și prelucrarea imaginilor estetice. Lansat în 2021, în contextul educației online, proiectul include lecții de fotografie și editare, desfășurate atât în timpul orelor de edu­cație plastică, cât și individual, coordonate de o profesoară de arte. Elevii învață să studieze com­poziția și să editeze imagini, dezvoltând răbdare și atenție la detalii. În 2022, rezultatele lor au fost concretizate în albumul de artă „Miracolul clipei”, publicat la Biblioteca Națională a României.