Femeile mironosițe, vestitoare ale Învierii Mântuitorului Iisus

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 05 Mai 2020

În Duminica Mironosițelor, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a slujit Sfânta Liturghie în Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Nichita Romanul”. 

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltprea­sfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu s-a rugat pentru încetarea pandemiei de COVID-19, pentru sănătatea tuturor oamenilor şi a celor care luptă pentru salvarea vieților persoanelor afectate de molimă.

Ierarhul a vorbit despre femeile mironosițe, vestitoare ale Învierii Mântuitorului Iisus Hristos și ocrotitoare ale femeilor creștine: „Duminica a treia după Paști ne întărește credința prin mărturia pe care o arată Sfânta Evanghelie privind realitatea morții Mântuitorului Iisus Hristos și mărturia Învierii Sale adusă de femeile mironosițe. Mărturia pe care o aduce Evanghelia de astăzi prin sfintele mironosițe întărește mărturia din celelalte zile, începând cu cea din ziua Învierii, apoi din Duminica Tomii și cea a lui Luca și Cleopa la cina din Emaus. Femeile mironosițe sunt cinstite într-o duminică specială pentru că ele au dat dovadă de mult mai mult curaj decât toți ucenicii Mântuitorului Iisus Hristos. De aceea, ele sunt pomenite cu numele, spre cinstirea lor. Ele reprezintă, de fapt, ființele pe care le-a rânduit Dumnezeu să stea la temelia vieții noastre”.

Ierarhul a subliniat că mironosiţele „au stat alături de Maica Domnului lângă Crucea Mântuitorului Iisus Hristos și au alergat primele la mormânt ca să îndeplinească cele prevăzute de Lege. Au venit la mormânt cu mir ca să ungă Trupul Mântuitorului. Curajul lor a fost mai puternic decât puterea lor fizică și dragostea lor față de Mântuitorul Iisus Hristos a fost atât de mare”. La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a transmis urări cu ocazia sărbătorii femeilor creştine, în Duminica Mironosițelor.