Festival al tinerilor la biserica din Făgăraș

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 09 Ianuarie 2020

La praznicul Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Sfânta Liturghie a fost oficiată la biserica închinată acestuia din Făgăraş, judeţul Braşov, de un sobor de slujitori condus de părintele arhimandrit Ioachim Tomoiagă, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului. La Sfânta Liturghie au participat Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, primarii din comunităţile din Ţara Făgăraşului, tinerii din cetele de feciori şi mulţi credincioşi.

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Făgăraş a găzduit şi în acest an adunarea Cetelor de feciori din Ţara Făgăraşului. Festivalul, aflat la a XIV-a ediţie, este organizat de Primăria Făgăraş, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului, cu sprijinul primăriilor şi parohiilor din Ţara Făgăraşului.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurenţiu le-a mulţumit tinerilor, primarilor, preoţilor şi tuturor celor implicaţi în păstrarea obiceiurilor străbune. Ierarhul i-a felicitat pe tineri pentru participarea anuală la festivalul de la Făgăraş.